Een gouden medaille voor Elixir De Spiekelspade

Elixir De Spiekelspade Korhaan

 

Tijdens de Frankfurt International Trophy Competition 2021 - een prestigieuze wedstrijd waaraan 52 landen en maar liefst 3800 dranken deelnamen - kaapte Belgiës oudste elixir de Grand Gold Medal weg in de categorie 'Beste Sterke Drank'. Team De Korhaan is dan ook bijzonder trots: 'Dit bevestigt dat onze eeuwenoude kruidenlikeur nog niets van zijn charme verloren heeft!'

Elixir de Spiekelspade is Belgiës oudste elixir dat voor het eerst werd ontwikkeld in 1833, tijdens de periode van Antoon Bijvoet, de grondlegger van de groothandel in koloniale waren en specerijen in Hechtel. Ingenieur Keifer bereidde het elixir op basis van een 18de eeuws medicinaal recept en zo wordt het tot op de dag van vandaag nog steeds gemaakt.

Wat begon als een geneesmiddel bij de apotheker, werd al snel een welgesmaakt drankje. Zo was deze topper oorspronkelijk een medicijn voor koeien, en wordt deze eeuwenoude kruidenlikeur ook nu nog vaak gebruikt als een wondermiddel tegen buikpijn. Van een goudhaantje gesproken!