Bosland

Trotse Bosland gastheer

Wij, als ambachtelijke distilleerderij, zijn trots op onze artisanale streekproducten. Dat we voor 2 gins, Tree Gin en Bosland Gin, hebben mogen samenwerken met Bosland, maakt ons een trotse Bosland gastheer.

Sinds 12 mei 2017 heeft de Tree Gin het ontstaan gezien. Geen standaardgin, maar eentje die je - letterlijk - laat proeven van de natuur. De baseline van de gin is niet voor niets “Taste Nature”. Maandenlang hebben we gezocht naar de perfecte receptuur om de typische sfeer en eigenheid van Bosland te vangen in een streekeigen gin.

We doken in de geschiedenis en zochten uit wat nu echt typisch is voor de streek. We kwamen uit bij een eeuwenoud recept van kroetkoek (kruitkoek), een boekweitkoek vol heilzame kruiden.

Eens die keuze gemaakt was, kon het experimenteren beginnen. De typische kruitkoek bevat een heel kruidenarrangement. We hebben alle mogelijke combinaties uitgeprobeerd om de perfecte balans te vinden. Ik denk dat we daar heel goed in geslaagd zijn. Naast de klassieke jeneverbes bevat de Tree Gin een aantal verrassende ingrediënten uit Bosland. Paardenbloem en hondsdraf, bijvoorbeeld. Maar ook schapenzuring, een typische plant uit deze streek. De Tree gin is een mooie aanvulling van het Boslandassortiment.

Onze Bosland gin heeft in 2021 het licht gezien. Voor het 15-jarig bestaan van Bosland, hebben we een nieuwe gin ontwikkeld. Onze standaard gin versterkt met dennenappeldistillaat maakt dat je die typisch herkenbare geuren van Bosland ruikt en proeft. 

Al onze producten zijn verkrijgbaar via onze webshop

Bosland: wat en waar? 

Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Ouders mogen ook mee, maar alleen als ze braaf zijn. Deze gigantische natuurkern - gelegen in de gemeenten Hechtel-Eksel, Overpelt en de steden Lommel en Peer - ligt in het hart van Noord-Limburg en bestaat uit een 12-tal deelgebieden.
Het Project Bosland is een samenwerking van vier gemeentebesturen, Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, het Regionaal Landschap Lage Kempen en Toerisme Limburg.
Bedoeling is om de mooie en kwalitatieve Boslandse natuur te behouden en verder te ontwikkelen, maar ook waar mogelijk open te stellen voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen!

Het kindvriendelijkste bos in woord en daad. Bosland wil kinderen bereiken en doet dat door hen persoonlijk te benaderen. Daarom spreekt men in Bosland niet over ‘uitstapjes met de kids’. Nee, in Bosland gaan kinderen op Expeditie en vertrekken ze op pad met een Bengelkaart die haast onleesbaar is voor volwassenen. Tijdens het schatzoeken rusten ze uit in een speciale Bosland hangmat!

Want voor de allerkleinsten werden heel wat belevingsvolle producten ontwikkeld: spannende schatzoektochten en geocaches, avontuurlijke speelplekken, … om er enkele te noemen. Daarnaast is er een enorm aanbod van kwalitatieve routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters.

Op zoek naar een leuke suggestie of een vraag over Bosland? Dan kan je altijd bij de Bosland Gastheren en gidsen terecht. De Gastheren zijn ondernemers die na een aartsmoeilijke test deze titel hebben verdiend.

Je vindt er onder andere praktische informatie zoals routekaarten, maar ook voor een doe tip kan je bij hen binnenspringen.