Bezienswaardigheden in Hechtel-Eksel en omliggende gemeentes

Hechtel-Eksel

Op wandelafstand van onze distilleerderij vind je de grootste zandbak van Vlaanderen, In Den Brand. Een duinengebied waar zowel groot als klein plezier kunnen beleven.

Op de grens tussen Hechtel-Eksel en Peer ligt het wandelgebied Resterheide. Hier kan je naar hartenlust wandelen, lussen van 2,5km tot 6,5km. Je kan er langs de grote visvijvers wandelen richting de hoge uitkijktoren. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de bossen, weides en akkers. 

In Eksel kan je de prachtige, meer dan 100 jaar oude, Stermolen en molenhuisje gaan bezichtigen. Tot op de dag van vandaag wordt deze molen nog bemand door gepassioneerde molenaars.

De meest gekende toeristische bezienswaardigheid van Hechtel-Eksel is toch wel de unieke fietsbeleving "Fietsen door de bomen".
Een fietsbrug waar je op 10 meter hoogte letterlijk tussen de kruinen van de bomen fietst. 

Wil je voor 1 van deze bezienswaardigheden een fiets huren? Zelfs daarvoor kan je in Hechtel-Eksel terecht. Bij Fietsboetiek kan je zowel een fiets, eBike, MTB huren. Meer informatie kan je vinden op hun website.

Leopoldsburg - Kamp van Beverlo

In onze buurgemeente Leopolsburg kan je vanaf 6 mei het nieuwe bevrijdingsmuseum "Liberation Garden" bezoeken.
Sinds 1935 ligt hier het grootste legerkamp van België, vandaar de naam "Kamp van Beverlo".

Naast het culturele erfgoed, heeft Leopoldsburg ook heel wat te bieden voor de sportievelingen. Zo is er de avonturenspeeltuin
De Mere
l waar kinderen tot 14 jaar zich helemaal kunnen uitleven. Grenzend aan de speeltuin heb je ook het overdekt zwembad en multimovepad

Lommel

In het centrum van Lommel heb je de mogelijkheid om een workshop "glasblazen of glasgieten" te volgen in Het GlazenHuis, het Vlaams centrum voor hedendaagse glaskunst. Wil je hierna graag iets eten of drinken, geen probleem, aanbod genoeg.
Op de website van Toerisme Lommel kan je heel wat eet- en drankgelegenheden vinden. 

Wil je eerder genieten van natuur en rust, dan kan je terecht in het "Sahara gebied". Hier kan je kilometers wandelen doorheen grote zandvlaktes, langs helderblauwe meertjes en geurende naaldbomen. 

Peer

In Peer kan je heel wat ontdekken. Wil je dit al wandelend doen, dan kan je terecht op site van stad Peer waar je het uitgebreide aanbod kan terug vinden van alle mogelijke wandelingen, zoals Resterheide, Hoksent-Molhem en nog veel meer. 

Naast de mooie wandelingen heeft Peer ook een mooi aanbod culturele activiteiten, zoals Het Bruegelmuseum en het Air Museum van Kleine-Brogel.

Ben je sportiever aangelegd, dan kan je terecht in het ski & snowboardcentrum "Snow Valley", waar je het hele jaar door terecht kan voor fun op echte sneeuw. 

 Pelt

De gemeente Pelt kan je op verschillende manieren ontdekken. Te voet, met de fiets, met de vespa, te paard. 
Via het fietroutenetwerk kan je heel wat mooie fietspaden en lussen uitstippelen. 

Het natuurreservaat Hageven - Plateaux is een groots uitstrekt gebied van 600Ha. De beste start om dit gebied te ontdekken doe je via natuurpoort De Wulp. Hier starten een aantal bewegwijzerde wandelingen. In het bezoekerscentrum De Hageven is ook een tentoonstellingswand waar je meer uitleg krijgt over de verschillende biotopen in het natuurgebied.  

Daarnaast heb je een heus wandelnetwerk van Bosland dat zich over 400 km aan wandelwegen verspreidt. Hier kan je via knooppunten zelf je wandelroute uitstippelen. 

Wil je nog meer natuur en wandelingen ontdekken, kijk dan zeker op website van de gemeente Pelt.

Naast deze wandelingen zijn er ook heel wat culturele ontdekkingen te doen in Pelt, zoals molens en musea.