Van dennenappel tot glas, zo proeft de nieuwe Bosland Gin

 

 

Bosland bestaat 15 jaar. Voor Korhaan de ideale gelegenheid om uit te pakken met een spiksplinternieuwe gin. Deze laat je letterlijk proeven van wat het grootste avonturenbos van Vlaanderen te bieden heeft. De natuurlijke smaken van dennenappel en jeneverbes zijn puur en verfrissend. Een match made in heaven met een elderflower of vlierbloesem tonic. 

Natuurbeleving in alle mogelijke vormen wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Daarom spelen we hier als Bosland Gastheer dan ook graag op in. Samen met Danny Desair, al 35 jaar productiemedewerker binnen Korhaan, stak CEO Kim Van Heel de handen uit de mouwen om een typische gin voor Bosland te creëren. Eén die lekker is als aperitief dat - in combinatie met een natuurtonic - de smaak van Bosland weerspiegelt na een deugddoende fietstocht door de bomen of een wandeltocht in het bos.

De smaak van Bosland

Voor de hoofdtoonsmaak haalden we inspiratie bij de grove den, of Pinus Sylvester, één van de naaldbomen die veel voorkomt in Bosland. De Bosland Gin is een gedistilleerde gin vervaardigd uit een evenwichtig palet van zorgvuldig geselecteerde kruiden, versterkt met dennenappeldistillaat. De toonsmaken zijn jeneverbes, koriander, engelwortel, citroen en dennenappel, en het alcoholpercentage bedraagt 40%.

Haal 'm in huis

Bosland Gin is bij ons te koop (zowel online als offline), bij de toeristische infokantoren en handelszaken in Bosland. Op fles aan € 35 (70cl) en als relatiegeschenk aan € 7,50 (10cl). Voor de horeca werd ook een Premium Bosland Gin ontwikkeld. Deze is extra lang gelagerd op hout om de intensiteit van de dennenappel nog sterker te benadrukken voor een typische houten rokerige smaaktoets.