IJsklimmer

Korhaan Cocktail met Gletsjerijs

 

Alsof je een heerlijke appeltaart vindt in het midden van een sneeuwstorm.... Deze cocktail leent smaken van zowel de boomgaard als de bergen en proeft als een zoete verademing tijdens een zonnig, winters avontuur. Met z'n fruitige en verfrissende mix van appel, honing, kaneel en gletsjerijs brengt onze IJsklimmer je instant in hogere sferen!

 

Dit heb je nodig:

  • 4 cl KRHN likeur gletsjerijs
  • 10 cl appelsap
  • 1 cl appelcider azijn 
  • 1 barlepel honing
  • 1 barlepel crushed ice
  • 1 appel
  • kaneelpoeder
  • blender

 

Aan de slag!

  • Vul het cocktailglas met crushed ijs of ijsblokjes om het voor te koelen.
  • Giet de gletsjerijslikeur, de appelsap en de appelciderazijn in de blender. Opgelet bij het meten! Te veel azijn kan ervoor zorgen dat de cocktail te zuur wordt... Bij twijfel kan je beter achteraf nog wat azijn toevoegen.
  • Zoet het drankje met honing en doe wat crushed ice in de blender.
  • Mix het mengsel goed, tot het ijs is fijngemalen.
  • Leeg het voorgekoelde glas en schenk de cocktail erin.

 

Decoratietip: maak een appel- en kaneelwaaier

  • Snijd hiervoor de appel horizontaal doormidden en verwijder het klokkenhuis.
  • Snijd één of meerdere flinterdunne linten af, waaier ze over de cocktail en leg ze op de zijkant van het glas. Het crushed ice geeft de cocktail een gladde, romige consistentie zodat de appelschijfjes bovenop blijven liggen.
  • Strooi tot slot een snuifje kaneel over de appels voor wat extra aroma in de neus!