Smeuïge paascake met bananenadvocaat
Op zoek naar een lekker én snel cake recept? Gevonden! Met dit recept staat je cake al binnen 10 minuten in de oven. Doordat de alcohol verdampt krijgt deze cake met bananenadvocaat een heerlijke, zachte bananensmaak* en mooie gele kleur. Ideaal voor Pasen!
*Opgelet, er blijft altijd een klein percentage alcohol in de cake.
Dit heb je nodig:
- 25 cl KRHN bananenadvocaat
- 250 ml zonnebloemolie
- 250 gr kristalsuiker
- 5 eieren van blije kippen
- 250 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
Aan de slag!
- Mix de olie, suiker en eieren tot een romig geheel.
- Zet de mixer lager en giet de bananenadvocaat er in een klein straaltje bij.
- Roer het bakpoeder in een aparte kom goed door elkaar, dan krijg je geen witte bakpoedervlekken in je gebak. Voor het beste resultaat kun je de bloem ook nog zeven.
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix op een lage stand tot alles mooi gemengd is.Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht (of 180 graden gewoon) en vet een tulbandvorm of bakring in met een beetje zonnebloemolie. Vul je vorm met het beslag. Bak de cake gaar op 50 minuten onder in de oven.
- Laat 10 minuten afkoelen op een rooster en probeer de cake uit de vorm te lossen.