Tiramisu taart #Amaretto

Amaretto 

De Amaretto van de Korhaan is een zeer fijne en zachte amandel likeur met een aangename mild, zoete notensmaak.

We gebruiken hiervoor 100% amandelen die door maceratie in graanalcohol en distillatie resulteren in een fluwelen likeur.

Ideaal bij de koffie en ook voor desserts zoals tiramisu een goeie partner! 

 

De KRHN Amaretto likeur kan je op verschillende manieren proeven/gebruiken/ontdekken.


Gewoon on the rocks, in een heerlijke cocktail of in een lekkere, traditionele tiramisu.

Wij geven u graag het recept van een lekkere tiramisu taart mee, door ons reeds getest en goedgekeurd 😊 😊

 

Voor de biscuit

6 eieren

180 g kristalsuiker

30 g boter

180 g patisseriebloem

 

De biscuit maken

Verwarm de oven voor op 165 °C. Klop de eieren los en roer de kristalsuiker erdoor. Verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur tot 40 à 50 °C, zodat de suiker goed versmelt met de eieren.

Giet het mengsel over in de mengkom van een keukenrobot en klop tot een witte, smeuïge massa. Het mengsel is voldoende geklopt als je er een tekening in kunt maken. Giet over in een andere grote kom. Smelt de boter op een zacht vuur. Meng de bloem zachtjes kloppend door het eiermengsel. Roer er de gesmolten boter door. Zorg dat alles goed vermengd is.

Giet het beslag in een beboterde springvorm en bak gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rooster. 

Je kan altijd een biscuitmix gebruiken, zeker een goed alternatief!

Voor de vulling

  • 4 eieren, gesplitst
  • 150 g rietsuiker, ruwe
  • 750 g mascarpone
  • 100 ml KRHN Amaretto

Voor de koffiesiroop

  • 1 el oploskoffie
  • 100 ml water, kokend
  • 50 ml KRHN Amaretto
  • 50 g rietsuiker, ruwe

 De vulling maken

  1. Klop de eidooiers op met de helft van de rietsuiker en klop de eiwitten stijf met de rest van de rietsuiker.
  2. Klop de mascarpone los met de KRHN Amaretto, voeg de eidooiers toe en spatel de eiwitten onder het mengsel. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

De koffiesiroop maken

Meng de oploskoffie door het kokend water, samen met de KRHN Amaretto en de rietsuiker. Roer goed tot de koffie volledig is opgelost. Laat afkoelen.

De Amaretto taart maken

1. Snij de afgekoelde biscuit in 3 gelijke delen

2. Besmeer de afgekoelde biscuit gelijkmatig met de koffiesiroop.

3. Smeer daarover het afgekoelde mascarponemengsel.

4. Leg hierop een deel biscuit en herhaal stap 2 en 3

5. Leg daarna je laatste deel biscuit

6. Smeer de taart af met het mascarpone mengsel.

7. Als laatste doe je de overschot van het mascarpone mengsel in een spuitzak met spuit mondje naar keuze (wij hebben een Wilton 1A spuitmondje gebruikt).
Hiermee maak je toefjes bovenop de taart.

8. Om af te werken doe je wat cacaopoeder in een zeefje en bepoeier je de taart

En nu vooral: SMULLEN MAAR!!!